17 Ağustos 2009 Pazartesi

FRANNY VE ZOEY-J.D.SALINGER

YKY,2008
152 SAYFA

Salinger'in okuduğum ikinci kitabı.Kendine has bir yazı uslubü var yazarın.Yalın bir dil,zeki bir anlatım tarzı.Kitapta iki tane kısa hikaye var.İlk hikayede Glass ailesinin kızları Franny,hafta sonu kolejde okuyan erkek arkadaşını görmek üzere onun yanına gider ancak bütün o kolej zırvalıklarından ve çevresinden çok sıkılır.İsa'nın Duası ile ilgili okuduğu bir kitabın da etkisiyle rahatsızlanır ve evine gelir.
Glass'lar ilginç bir ailedir.Bütün çocuklar televizyonda yayınlanan zeki çocukların çıkarıldığı bir programa katılmışlardır çocukken.Bir tanesi intihar etmiş,diğeri inzivaya çekilmiş ve evine mektuplar yazmakta.
İkinci hikayede Franny evdedir ve salondaki koltukta depresif bir halde uyumaktadır.Evde yaşayan diğer kardeş Zoey ile Franny'nin sohbetlerinden oluşuyor ikinci hikaye.Din ve yaşam üstüne ilginç sohbetler var kitapta.
KİTAPTAN:
Sen birinden ya hoşlanıyorsun ya hoşlanmıyorsun.Hoşlandıysan sabahtan akşama yalnız sen konuşuyorsun ve kimse ağzını açamıyor.Birinden hoşlanmadıysan eğer-ki çoğu zaman böyle oluyor-o zaman da ölüm sessizliğine bürünüp öylece oturuyorsun orada,ki karşındaki konuşa konuşa iyice kendini batırsın.
Allah Kahretsin.Dünyada hoş şeyler de var-hakkaten hoş şeyler yani.Hepsini birden ıskalayacak kadar salağız biz.Olup biten her şeyi hemen o sefil küçük egolarımıza gönderiyoruz mütemadiyen
Niye evlenmiyorsun ki?
Tren seyahatlerinden fazlasıyla hoşlanıyorum.Evlendiğin zaman pencere kenarında hiç oturamıyorsun artık.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazarın sadece çavdar tarlasında Çocuklar adlı romanını okudum ve çok sevdim. Bu kitabını da okuamk isterimi ,ilgimi çekti.Teşekkürler.