26 Temmuz 2009 Pazar

MUCİZEVİ MANDARİN-ASLI ERDOĞAN

EVEREST
MAYIS,2009
142 SAYFA

Takip ettiğim bloglardaki tüm kitapseverlerin beğeniyle okuduğu bir yazar Aslı Erdoğan.Bu vesileyle ben de okumaya karar verdim onun kitaplarından birini.
İçinde birçok öykü bulunan bu kitap yazarın ilk öykü kitabı.Kitabın genelinde karamsarlık hakim.Yazar, hissettiklerini büyük bir içtenlikle yazmış.Bu da kitabı çok etkileyici yapmış.Her satır büyük titizlikle okunup anlaşıldığunda sonuç muhteşem ve etkileyici bir anlatım.Özellikle Mucizevi Mandarin beni en çok etkileyen öykülerden biri oldu.
Aslı Erdoğan okumaya devam.Sevdim yazarın tarzını.

KİTAPTAN:
Şu ya da bu olduğu,sana şundan ya da bundan söz açtığı için değil, seni sevdiği ve hep sana döndüğü, ona ne kadar kötü davranırsan davran, bir köpek gibi sürekli geri döndüğü için birini sevmek....

Bak güzelim,ne olursa olsun aldırma ona.Bir erkek karşına kurulmuş, sanki sen onun kaburga kemiği bile etmezmişsin gibi bir tavırla, senin hakkında, geçmişin, geleceğin, ne olduğun, ne olamayacağın hakkında ahkam kesmeye kalkışınca onu sakın dinleme.Sana kalçalarının fazla yağlı,göğüslerinin sarkık,gözlerinin daima uykulu olduğunu,kafanın pek hızlı işlemediğini söylüyorsa,edebiyat zevkini bayağı bulup,lisansüstü çalışmana ya da acemiliklerle dolu ilk şiirlerine,bestelerine bıyık altından gülüyorsa anında bırak onu.Hele hele,bir de tutmuş senin asla mutlu olamayacağını ileri sürüyorsa,haddini bilmez bir alçaktır,burnunun üzerine bir yumruk hak etmiştir.

Şefkat bazen nasıl da en çok gereksinim duyanları paramparça ediyor.

Ne saçma ne umutsuz.Bir boşlukta ne olduğunu bile haturlamadığın bir şeyi aramak.Bütün taşları teker teker kaldırıp altlarına bakarak,bütün kovuklara,deliklere, çukurlara ellerini sokarak ,çılgınca aramak.Oysa her defasında yeniden,yeniden bulduğun umutsuzluk sadece.

1 yorum:

İbrahİm Öksüz dedi ki...

Aslı Erdoğan ın Hayatın sessizliğinde kitabını özellikle okumanızı tavsiye ederim . turkuvaz yayınlarından çıktı. İlknur Özdemir editörlügünde muhteşem okunası bir kitap. turkuvaz yayınlar özellikle takip edilmeli diye düşünüyorum.iyi şeyler yapıyorlar.keyifli okumalar