1 Mart 2009 Pazar

ALACAKARANLIK-STEPHENIE MEYER


EPSİLON YAYINEVİ,
2009, 407 SAYFA
Bugünlerde hem filmi, hem de kitabı çok popüler olan bir kitap.Kitap çok güzel eleştiriler almış:
-On yılın en iyi kitabı
-Yılın Kitabı
-Tutkulu ve tüyler ürpertici bir aşk hikayesi
-Bu karanlık öykü insanı içine çekiyor.
Yukarıdaki olumlu eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum maalesef.Son on yılda daha güzel kitaplar da yazıldı.Okurken gerilmedim,tüylerim de ürpermedi.Kitabı yarıladıktan sonra öykü beni içine çekti.
Kitabın kounusuna gelince:Bella'nın annesi ve babası ayrılmıştır.16 yaşına kadar annesiyle yaşar ve annesinin evlenmeye karar vermesiyle babasının yanına taşınır.Yeni okulunda Edward adında bir gençle tanışır.Edward ve ailesi vampirdir.Bella bunu başından beri bilir,Edward da gizlemez zaten.Birbirlerine aşık olurlar.Gerçekten ilginç bir birlikteliktir bu.Bella'nın kokusu Edward'ın iştahını açmaktadır ve kitap boyunca çoğu zaman ona zarar vermemek için mücadele eder.Kitabın ilk 300 sayfası çok durağan ve bu ilişkiyi anlatıyor.300. sayfadan sonra kitap birazcık heyecan kazanıyor ve devam kitapları olduğu için kitap tam olarak bitmiyor.
Herkesin övgüler yağdırdığı,beğendiği bestseller tarzı kitaplar beni çok tatmin etmiyor nedense.Bazen bende bir garpilik olduğunu düşünmüyor da değilim.Devam kitaplarını okumayı düşünmüyorum.

5 yorum:

denizanasi dedi ki...

ben de geçen gittiğimde epey bir düşündüm alıp almamak için. sonunda almadım. sanırım doğru karar vermişim..

Adsız dedi ki...

Bende hiç bir zaman bestseller okumadım, hiç cazip gelmiyor. Bunu senin yorumla da kanıtlamış oldum. Teşekkürler

luluuu dedi ki...

ben 3 kitabıda okudum ve çok beğendim okumadan yorum yapanları ve başkalarının yorumuna dayanarak okumam diyenleri anlamam güç.Beğeniler görecelidir.Filmide kitabı kadar güzeldi.Bence okumaya değer tavsiye ederim.4. kitabıda sabırsızlıkla bekliyorum.

Derinden dedi ki...

Sevenlere saygı duyuyorum ama hayatımda okuduğum en kötü kitaplardan birisi. Hiçbir edebi özelliği olmayan hatta tasviri bile olmayan bir kitap. Zaten beyenenlerin yaş ortalamasının biraz düşük olduğunu gördüm. Eee tabi 39 yaşında okuyunca sonuç böyle oluyor.

aslı koyuncuoğlu dedi ki...

Dalga Sesleri,
Kesimlikle haklısın ergenlik çağında olsaydım belki hoşlanabilirdim.Harcadığım zamana yazık oldu