15 Mart 2009 Pazar

KARANLIKTAKİ ADAM-PAUL AUSTER



CAN YAYINLARI,2008

167 SAYFA

Paul Auster kitaplarını okumaktan keyif alıyorum.Sadece bir hikaye değil,birçok hikaye bulabiliyorsunuz.Bu romanda kitabın kahramanı August Brill kızı ve torunuyla yaşamaktadır,çok sevdiği eşini kaybetmiştir.Geceleri eski güzel günlerini hatırlayıp üzülmemek için kafasında hikayeler oluşturur.Bunlardan birinde Amerika'da iç savaş çıkmıştır,ülke çok gergin ve yoksul günler geçirmektedir.Bu hikaye bittikten sonra geceleri torununa kendi hayat hikayesini anlatır.Torunu Irak Savaşı'nda sevdiği adamı kaybetmiştir.Ailenin birbirine bağlılığı ve destek olması kitapta göze çarpan diğer bir özellik.Yazar bu kitabıyla Amerika'nın dış politikasını eleştiriyor bence.Bu bakımdan kayda değer.Amerika'da iç savaşın yaşandığı bölümler de çok keyifli.Ayrıca kitaptaki "Şu Garip Dünya Yuvarlanıp gidiyor"söylemi de aklımda kalanlar arasında.

KİTAPTAN:

Savaş(IRAK SAVAŞI)neredeyse üç yıldır sürüyor.Saldırı başladığı zaman buna karşı olduğunu söyledin.Hatta dehşete düştüm sözünü kullandın.Bu düzmece uydurmaca bir savaş ve Amerikan tarihinin en büyük siyasal yanlışı dedin.Bush'un-Cheney,Rumsfeld ve ülkeyi yöneten bütün o faşist sapıklarla birlikte - hapse atılması gerektiğini söyledin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle harika bir kitap, okuduğumda çok büyük bir keyif almıştım. Yazarın ilk okudugum kitabi "Ay Sarayı". Okumadıysanız okuyun derim. Kaçmaz :)