7 Ocak 2008 Pazartesi

BİR ÇİFT YÜREK-MARLO MORGAN

Bir dönem çok popüler olmuş bir kitaptı.Ancak ben yeni okuyabildim.Bir arkadaşım İngilizce orijinalini hediye etti ve orijinalinden okudum.Orijinalin adı:Mutant Message Down Under.
Aslında şu anda gündemde olan "Küresel Isınma" "Dünyamızı Kurtaralım"..... konuları ile çok ilgili.
Kitapta Amerikalı bir kadının Avusturalya'nın göçebe yerli topluluğu olan Aborjinler tarafından çölde bir yürüyüşe davet edilmesi ve bu yürüyüş esnasında yanında medeni dünyadan hiçbirşey bulunmadan doğada hayatta kalma deneyimi anlatılıyor.Kendilerini gerçek insan olarak tanımlayan yerliler ona bu mücadelenin yollarını sevgi ve şefkatle anlatıyorlar.Temel prensip doğada herşeyin bir varoluş amacı olduğu ve doğadan aldığımızı doğaya vermek.Elektriksiz,susuz,telefonsuz,sabunsuz vahşi doğada nasıl yaşanır?Doktorsuz kırık bir bacak nasıl tedavi edilir?Kitabın sonunda olmayacak iş değil diyor insan.Gerçekten okunması gereken bir kitap.Keşke bu yolculuğa ben de çıkabilseydim diyeceksiniz bitirdikten sonra.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

film festivalinden konusuyorduk. ben yolculuk filimlerini seviyorum demistim. bu kitabi da sadece bu yüzden sectim. dun aldim, bir kac sayfa okudum, colde yolculuk basliyordu biraktigimda...
Ayhan K.

Adsız dedi ki...

pek sevmedim.
öyleyse başka bir kitap önereyim. rüzgarlara söyleyen, henning mankell.
Ayhan K.

asli koyuncuoğlu dedi ki...

Sevgili Ayhan,
Yolculuk kitabı okuma niyetiyle okuduysan kitabı sevmemen çok doğal.Çünkü kitap bir yolculuk kitabı değil.Fiziki olarak çölde yolculuk yapan bir kadının kendi ruh dünyasına yolculuğu anlatılmış.
Tavsiye ettiğin kitabı en kısa zamanda okuyacağım.