11 Eylül 2012 Salı

YEDİNCİ GÜN-İHSAN OKTAY ANAR

Yayınevi/yıl:İletişim/2012 Sayfa sayısı:240 sayfa
İhsan Oktay Anar'ın tüm kitaplarını beğenerek okudum.Yeni kitabının yayınlanacağıni duyduğumda çok heyecanlandım.Hemen alıp okumaya başladım. Yeni olduğu için kitabın nasıl olduğu konusunda okuyanların yorumlarını bilmiyorum. İlk sayfasından itibaren beni içine aldı ve elimden bırakamadım. Kitap üç bölümden oluşuyor:BABA- OĞUL VE HAYALET Hikaye farklı zamanlarda anlatılıyor. Zaman makinesiyle yapılan yolculuk hikayeyi değişik zamanlara taşıyor. Kitapta İhsan Sait'in sıradışı maceraları anlatılıyor.Ancak yanlış anlaşılmasın bu bir macera kitabı değil kesinlikle. Zamanda yolculuk edip, farklı olay ve kişilerin içine sürükleneceğiniz bir hikaye. Bu yolculukta ufak tebessümler de var.Mesela Roma'daki senatodan Moruklar Meclisi olarak bahsetmesi(sf. 193) Tarihe farklı bakışlar getirmesi.Bir diğer dikkat çekici ayrıntı yabancı isimlerin okunduğu şekliyle yazılması.Greta Garbo.Kıreta Karbo. Bu ayrıntılar anlatım içerisinde hoş bir şekilde okunuyor İhsan Oktat Anar kitaplarını sevenler mutlaka okumalı.

2 yorum:

miyavkedicik dedi ki...

931 rephyuoMerhabalar. Bloğunuzu tesadüfi olarak buldum ve biraz inceledim. Gördüm ki kitap zevkiniz benimkiyle tıpatıp aynı.. Hemen bloğunuza katıldım ben de..:))
İhsan Oktay Anar ın bütün kitaplarını okudum ve son kitabını da sipariş verdim sanırım bugün yarın gelir bekliyorum. Bunun yanında benim okuduğum birçok kitabı siz de okumuşsunuz. Bundan sonra bloğunuzun sıkı bir takipçisiyim..:))
Ben de henüz çok çok yeni bir blog oluşturdum. Eğer siz de benim bloğumu ziyaret ederseniz inanın çok çok sevinirim..:))
Çok çok selam ve sevgilerimle...
http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

eminim diğer ihsan oktay anar kitapları gibi harikadır...