1 Şubat 2009 Pazar

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ-KHALED HUSSEINI

EVEREST YAYINLARI,2008

492 SAYFA

"Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi,bir erkeğin suçlayan parmağı da daima,mutlaka bir kadını gösterir.Her zaman"Meryem'in annesinden duyduğu bu sözler yaşadıkça doğrulanacaktır.Hayat mücadelesinde bir noktada yolları Leyla'yla kesişiyor ve bu iki kadının hayat hikayesi etrafında Afganistan'da yaşanan savaş,kadınların durumu anlatılıyor.Okurken gözyaşlarıma hakim olamadığım,sinirden deliye döndüğüm bölümler oldu.Ama herşeye rağmen umut, hayatta kalma mücadelesi,sevgi, dostluk,fedakarlık da var kitapta. Adeta yüreğinize dokunuyor kitap.Sürükleyici ve etkileyici.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Listemde, en kısa zamanda okuyacağım.Tanıtım çok güzel, teşekkürler.

Mehtap dedi ki...

Bende ağlayarak okudum bu kitabı.Bloğumda da bu kitapla ilgili düşüncelerime yer vermiştim.Gerçekten herkesin okumasını isterim bu kitabı.Bundan böyle takibinizdeyim.Sevgili Serapların düzenlemiş olduğu Kitap etkinliğindeki listeden tüm katılımcı arkadaşlarımı linkime ekledim.Tüm kitapsever blogdaşlarımı daha yakından takip etmek adına.sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Üfürükten Prenses dedi ki...

çok etkileyiciydi..
bazı anlarda duraksadım ve sorguladım kendimi..
dilerim bütün kadınlar huzur bulur bir gün :(

Derinden dedi ki...

Bu kitabı okuyunca bir Cumhuriyet kadını olarak görevlerimin çok olduğunu düşündüm. Çünki Atatürk devrimini korumak benim asli görevlerindem biri Afganistan kadını olmamak için.

aslı koyuncuoğlu dedi ki...

Dalga sesleri biz bazı şeyleri mücadele etmeden kazandık.Sevgili Atatürk sayesinde.O olmasaydı belki de bir Türk Kadını böyle bir romana konu olacaktı