22 Şubat 2009 Pazar

PARTİZANIN KIZI-LOUIS DE BERNIERES





ALTIN KİTAPLAR,2009


174 SAYFA


Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini,Kanatsız Kuşlar kitaplarını severek okuduğum yazarın son çıkan kitabını hemen alıp okudum.Diğer kitapları kadar kalın olmayan kitabı birbuçuk gün gibi kısa bir sürede bitirdim.


Hikayenin erkek kahramanı Chris orta yaşlarda kendi deyimiyle Büyük Beyaz Lapacı(bayıldım bu söyleme) ile evli olan bir adamdır.Eşiyle artık arkadaş gibi olmuştur.Bir gece arabasına bir kadın alır ve onu eve bırakır.Bu da kadın kahraman Roza'dır.Arkadaşlıkları ilerler ve Roza hayat hikayesini Chris'e anlatmaya başlar.Anlattıkları sıradışı ve tehlikeli şeylerdir.Söylediğine göre Yugoslavyalıdır ve Tito'nun partizanlarından birinin kızıdır.Adam birçoğuna inanmasa da hiç belli etmez ve hikayeleri dinlemeye devam eder.Roza'nın anlattıkları doğrumudur?Bunun önemi yoktur.İtiraf etmeseler de birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar.Çok güzel kurgulanmış,zevkle okunan,ilgi çekici bir kitap.Olay 1970'lerde geçiyor ve o tarihlerdeki önemli olayların romana dahil edilmesi de kitabı daha güzel hale getirmiş.



21 Şubat 2009 Cumartesi

REHBER-R.K NARAYAN


REMZİ KİTABEVİ
EKİM 1992,254 sayfa
Hikaye Hindistan'da geçiyor.Turist rehberi Raju'nun hayatı Rosie adlı evli bir kadınla tanışmasıyla alt üst olur.Kadın dansözdür ve Raju turist rehberliğini bırakıp,onun menajerliğini yapmaya başlar, ancak araları bozulur.Raju hapise girer.Çıktığında ise Velan adlı bir adam aracılığıyla halk onu kutsal bir insan zannetmeye ve ondan yardım istemeye gelir.
Yazarın anlatımını çok keyifli bulmadım.Rosie ve Raju arasındaki ilişki ise çok sevimsiz geldi bana.

15 Şubat 2009 Pazar

sobelendim

Sevgili Evvelzamanicinde beni sobelemiş:
1-Yakınınızda bulunan ilk kitabı alın-REHBER-R.K.NARAYAN(çekiliş hediyesi kitabım)
2-161.sayfayı açın
3-5.cümleyi okuyun
4-Blog sayfasına yazın:
Dayanamayıp bizim çocuğa bir tokat attım,ağlamaya başladı, babası olan yük taşıyıcısı da hemen içeri daldı
5-En güzel cümle ve en güzel kitabı seçmeyin.Sadece yakınınızda olan ilk kitabı alın
6-Beş blog arkadaşınıza yollayın.
Ben de kitapkurdu76.blogspot.com'usobeliyorum

ŞATO-FRANZ KAFKA

CEM YAYINEVİ,
2005,412 SAYFA

Kafka romanlarının konusu anlatılamaz bence.K... kadastrocu olarak bir köye atanır ancak köye vardığı andan itibaren bürokratik bir karmaşa içinde bulur kendini.Kendisini kim niçin atamıştır?Bunu bir türlü öğrenemez.Bürokratik engeller yüzünden Şato'ya da ulaşamaz.Şefinin sevgilisi Frieda adlı kızla nişanlanır ancak terkedilir.Roman hiçbir sonuca ulaşmadan bitiveriyor.
Zaten Kafka'nın hemen hemen tüm romanlarındaki amaç sonu gelmez bürokratik saçmalıkları dile getirmektir.Bunda da çok başarılı olmuş.

13 Şubat 2009 Cuma

yaşasın ödül aldım






Bugün fullhousedurulife.blogspot.com adlı blogdaşımdan bir ödül aldım ve ben de bu ödülün gerekliliklerini yerine getiriyorum:
1. Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek.
2. Bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek.
3. Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.
2. Bende aynı ödülü aşağıdaki arkadaşlarıma veriyorum :)
















9 Şubat 2009 Pazartesi

KİTAP ÇEKİLİŞİ


Evvelzaman içinde ve Sevgili Serap'ın bloglararası kitap hediyeleşmesine ben de katılmıştım ve bugün kitabım elime ulaştı,içinde çok güzel bir mesajla.Kitabın adı REHBER-R.K NARAYAN
Sevgili Deniz çok teşekkürler,kütüphanendeki bir kitabı bana hediye etmen beni çok sevindirdi,okunmuş ve kullanılmış olması benim için hiç önemli değil,aksine kitabı benim için daha değerli bir hale getiriyor.Çünkü ben kütüphanemdeki hiçbir kitabı,okumuş olsam dahi kimselere vermeye kıyamıyorum.
Ayrıca çok ilginç bir kitaba benziyor.Elimdeki kitabı bitirir bitirmez okumaya başlayıp, kitap hakkındaki yorumlarımı bloğuma ekleyeceğim.Hediyeleşme fikri harika, hediye aldığım kitap çok güzel.Çok mutluyum bugün.
Teşekkürler Deniz,Serap,evvelzamaniçinde

1 Şubat 2009 Pazar

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ-KHALED HUSSEINI

EVEREST YAYINLARI,2008

492 SAYFA

"Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi,bir erkeğin suçlayan parmağı da daima,mutlaka bir kadını gösterir.Her zaman"Meryem'in annesinden duyduğu bu sözler yaşadıkça doğrulanacaktır.Hayat mücadelesinde bir noktada yolları Leyla'yla kesişiyor ve bu iki kadının hayat hikayesi etrafında Afganistan'da yaşanan savaş,kadınların durumu anlatılıyor.Okurken gözyaşlarıma hakim olamadığım,sinirden deliye döndüğüm bölümler oldu.Ama herşeye rağmen umut, hayatta kalma mücadelesi,sevgi, dostluk,fedakarlık da var kitapta. Adeta yüreğinize dokunuyor kitap.Sürükleyici ve etkileyici.