10 Temmuz 2012 Salı

SULTANI ÖLDÜRMEK-AHMET ÜMİT

YAYINEVİ/YIL:EVEREST/2012
SAYFA SAYISI:517 sayfa

Müştak Serhazin yıllardır sevdiği kadını bekleyen bir Tarih Profesörü.Döndüğü gün sevdiğinin cesedini bulur ve psikojenik füg hastalığı sebebiyle cinayeti kendisinin işlediğini düşünür. Olayları tarihle ilişkilendiren polislerle beraber katili ararken yaşananlar.
Yazar,cinayetin araştırılması sürecinde Fatih Sultan Mehmed Dönemi'nde bir yolculuğa çıkartıyor bizi.İstanbul'un Fethi, Fatih'in içinde bulunduğu durum,şehzadeleri... Cinayet ve tarih ve aşk birbirine harmanlanmış kitapta.Ayrıca psikolojik öğeler de yer alıyor.
Zevkle ve heyecanla okunabilecek bir roman.

1 Temmuz 2012 Pazar

UYUMSUZ DEFNE KAMAN'IN MACERALARI SU-BUKET UZUNER

Yayınevi/yıl:EVEREST/2012
Sayfa sayısı:329





Buket Uzuner kitaplarını sabırsızlıkla beklerim.kendime yakın hissettiğim bir yazardır.Kalbimdekileri dillendirir, yazıya döker ve ben de keyifle okurum bunlarıLafı uzatmadan kitaba geleyim:
Uyumsuz ve sivri dilli Gazeteci Defne Kaman Kadıköy'den vapura biner ve kaybolur.Ailesi polise başvurur.
Komiser Ümit Kaman ve arkadaşı Sahaf Semahat Kutadgu Bilig şifreleriyle bezenmiş esrarengiz olayların içinde bulurlar kendilerini. Kadim Türk Geleneğimiz Şamanizm ekseninde anlatılan romanda Alevi-Sünni Çatışması, Kadına Şiddet, Çevreye Saygı... alt başlıklar olarak yer alıyor.Dil çok güzel ve akıcı
Hoş ve keyifli bir kitap.Yazarın arada Okur'una seslenmesi de güzel bir ayrıntı olmuş.
Toprak, Hava ve Ateş kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.Ayrıca hemen bir Kutadgu Bilig kitabı edinip okumam lazım.