8 Aralık 2008 Pazartesi

KİTAB-ÜL HİYEL-İHSAN OKTAY ANAR

İLETİŞİM,2008
144 SAYFA

Yafes Çelebi'den Calud'a Hiyel ilmine hayatını adayanların anlatıldığı bir roman.İhsan Oktay Anar kitaplarını seviyorsanız mutlaka okuyun.Kitapta çok fazla ayrıntı zenginliği var.Buna hayran olmamak elde değil.Yazar bu kadar ayrıntıya nasıl hakim olabiliyor?


Her kahraman farklı şeyler tasarlıyor ve hayata geçirmeye çalışıyor.Yine tarihin içinden çok farklı kişiler çıkartıyor karşımıza yazar.

EFRASİYAB'IN HİKAYELERİ-İHSAN OKTAY ANAR

İLETİŞİM,2008
245 SAYFA





Binbir gece masalları tadında bir kitap.Ölümle karşılaşan bir adamın,anlattığı her hikayeye karşılık ömrüne 1 saat ekleniyor.Hikaye içinden hikaye çıkıyor,adamın anlattığı hikayelere ek olarak Ölüm de hikayeler anlatınca tam bir hikaye şölenine dönüşüyor kitap.

7 Aralık 2008 Pazar

DESTİNA-MİNE G.KIRIKKANAT

LİTERATÜR,
KASIM 2008
177 SAYFA
Türkiye diye bir ülke yok.İstanbul Küresel Yönetişimin idaresinde. Türkler farklı ülkelere göç etmiş ve asimile olmuşlar.Dünyanın gözü Hıristiyanlığın mezhep çatışmasında.Büyük Konstantin'in soyundan gelen bir varisin bulunması ya da ortadan kaldırılması bu savaşın galibini belirleyecek.Nanoteknoloji çok ilerlemiş.3 Türk ajan bu varisin peşine düşerler.Sürükleyici ve heyecanlı bir kitap,elinizden bırakmak istemiyorsunuz.Müthiş bir hayal gücü,hatta beni biraz ürküttü diyebilirim.Neden mi?Şu sözden dolayı:"Bu kitapta yazılan herşey doğru,hiçbir şey gerçek değildir,ancak gerçek ergeç doğrulanır"Beni etkileyen diğer bir ayrıntı da Roma İmparatorluğu ve Osmanlı imparatorluğu tarihindeki benzer tarafların belirtilmesi oldu.Uzun zaman etkisinden kurtulamadım kitabın.Çok ilginç ve heyecanlı.Okuyun mutlaka.Tarih ve hayal gücünü çok güzel birleştirmiş yazar.