20 Eylül 2008 Cumartesi

BROOKYLN ÇILGINLIKLARI-PAUL AUSTER


2007,277 sayfa

CAN YAYINLARI


Nathan Glass,hasta olduğu için ölüme gün saymaktadır.Ölebileceği sakin bir yer aramaktadır ve Brookyln'e gelir.Burada hiç de sakin bir yaşamı olmayacaktır.Bir süredir kaybettiği yeğeni Tom ile karşılaşır ve Tom'un çalıştığı işyerinin sahibi Harry de hayatına girince hareketli olaylar başlar.Kitap o meşhur 11 Eylül 2001 faciasından tam kırkaltı dakika önce ilginç bir sonla biter.

Okumaya ilk başladığınızda gündelik olaylar çok yavaş bir şekilde anlatılırken.Nathan'ın Brokkyln'e gelmesiyle kitap hızlanıyor ve ilginç bir hale geliyor.



YÜZYILLIK YALNIZLIK-GABRIEL GARCIA MARQUEZ

2008,356 sayfa
CAN YAYINLARI

Marquez sıradışı bir yazar bana göre.Yazdıkları da öyle.Sıradışı ve etkileyici
Kitapta çılgın bir ailenin nesiller boyu yaşantısı anlatılıyor.Toprak yiyen kızkardeşler,ensest ilişki,fallar,büyüler,simyacılık deneyleri.Ailenin her üyesinin farklı bir çılgınlığı var.Kitap yazarın hayatından da izler taşıyor bence.
Etkileyici ve keyifli bir roman arıyorsanız tam size göre.

UÇURTMA AVCISI-KHALED HOSSEINI

2008,440 sayfa
EVEREST YAYINLARI

Yayınevleri artık birçok kitabın taşınması kolay cep baskısını da yapmaya başladı.Bence çok güzel bir uygulama, özellikle seyahat ederken kitabı taşımak ve okumak daha kolay oluyor.Bu kitabın cep baskısını yolculuk esnasında okudum ben de.
Kitapta Emir ve Hasan adlı iki arkadaşın dostlukları anlatılıyor.Aynıı evde büyüyorlar ancak biri ünlü ve zengin bir işadamının diğeri ise onun hizmetkarının oğlu.İkisinin dostluğu etrafında Afganistan'da yaşanan savaşın ayrıntıları da anlatılıyor.
Sovyetler işgali sırasında Emir babasıyla Amerika'ya gidiyor.Seneler sonra ortaya çıkan gerçeklerle sarsılıyorsunuz ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.Dostluk,babalar-oğullar,ihanet,fedakarlık üstüne bir roman.Bir solukta okuyacak ve çok beğeneceksiniz.

DİŞİ KURDUN RÜYALARI-CENGİZ AYTMATOV



2007,391 sayfa

ÖTÜKEN

Kırgız Bozkırlarında yaşayan bir kurt ailesinin yaşantısı etrafında,doğanın insanlar tarafından bozulması, iyi-kötü,ilahi adalet ve kader gibi konular sorgulanıyor kitapta.İnsanların ihtiyaçlarından dolayı çevreye sistemli olarak zarar vermesini anlatmasıyla bir çevre romanı da diyebiliriz.

Doğada herşey uyum içindeyken ve kurt ailesi mutlu,mesut hayatını sürdürürken insanların müdahelesiyle herşey alt üst oluyor,ailenin yavrusunu çiftçiler alıkoyunca hüzün başlıyor.Kitabın sonu da çok hüzünlü.