25 Nisan 2008 Cuma

KONSTANTINIYE-PHILIP MANSEL

EVEREST YAYINLARI,2008
691 sayfa
İstanbul'un Fatih tarafından fethedilmesinden 1924 yılına kadar geçen süredeki tarihi,Osmanlı tarihi ile paralel olarak anlatılmış.Bu tarihin içinde İstanbul'da yaşayan ünlü aileler,sefirler ve gayri müslimlerin hikayeleri var. Batılı bir yazarın gözünden çok sevdiğim İstanbul'un hikayesini okumaktan keyif aldım.Hiç sıkılmadan okunuyor.


ALLAH'IN KIZLARI-NEDİM GÜRSEL

DOĞAN KİTAP,2008
287 sayfa
Küçük bir çocuk ve İslamiyeti tam manasıyla yaşamaya çalışan dedesinin hikayesi,İslam tarihindeki olaylarla destansı bir şekilde anlatılıyor.Kuran'dan alıntılar yapılmış.Bir solukta okuyuveriyorsunuz.Romandaki çocuk yazarın ta kendisi.Anlatım tarzını çok beğendim. Özellikle islamda inanç ve şiddeti sorgulayan bölümler düşündürücü.Yazarın da belirttiği gibi anlaşılması pek mümkün olmayan birşey inanç kurcalanmış kitapta.Okuyun çok beğeneceksiniz

ALEF-JORGE LUIS BORGES

İLETİŞİM YAYINLARI,2007
152 sayfa
Borges'in Ölüm,Din,Savaş... konularını anlatan17 hikayesi var kitapta.Başlarda biraz sıkıcı gelebilir ama okudukça tadına varıyorsunuz.Ölümsüz ve kitaba ismini veren Alef en beğendiğim hikayeler oldu.Kısa bir kitap ancak bitirdiğiniz zaman uzun bir roman okumuş gibi hissediyorsunuz.Kitabı sıkıcı bulup bırakanlar çok fazla ancak onlar ne kaçırdıklarının farkında değiller.Sabırla,yavaş yavaş ve konsantre olup okursanız beğeneceğinize eminim.